Начало ММА Непобеденият Рахмонов получи нов сблъсък в UFC

Непобеденият Рахмонов получи нов сблъсък в UFC

Непобеденият Рахмонов получи нов сблъсък в UFC
0

Непобеденият до момента казахстански боец Шавкат Рахмонов ще влезе в октагона отново. Той ще спори  срещу Карлстън Харис на събитието UFC Fight Night 201, което трябва да се проведе на 5 февруари 2022 година. Сблъсъкът ще бъде в полусредна категория.

„Номад“, както е прякорът на Рахмонов е бивш шампион в полусредна категория на „M1- Global“. 27-годишният боец има 14 победи от 14 срещи в октагона като всяка една е завършвала или със събмишън (7) или с нокаут (7).

Рахмонов стартира при професионалистите през 2014 година и за срок от 5 години се превръща в звезда на компанията. През март 2019 година той отказа Данила Приказа във втория рунд от срещата им, а три месеца по-късно в негова „жертва“ се превърна и Тиаго Ласерда. През миналата година той подписа с UFC, а при първото си влизане в октагона, нокаутира в края на първия рунд Алекс Оливейра на събитието UFC 254. В последния си сблъсък, роденият в Караганда, Казахстан боец, отказа чрез събмишън във втория рунд Михаел Празереш на събитието UFC Fight Night 190, което се състоя на 26 юни.

Карлстън Линдзи Харис е първият представител на Кооперативна република Гвиана (Гаяна) в най-известната ММА верига в света. Боецът е на 34 години има баланс от 17 победи и 4 загуби в професионалната си кариера в смесените бойни изкуства.

Харис е спечелил 10 срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 5 след събмишън). Състезава се в полусредна категория. 183-сантиметровият боец не започна по най-добрия начин кариерата си в ММА, допускайки 2 загуби в първите си три срещи при професионалистите. Между 2012 и 2016 година Харис записа серия от седем поредни победи като тя беше спряна от Жулио Сезар Андраде на Watch Out Combat Show 43, което се състоя на 25 юни 2016 година. Роденият в Скелдън боец се завърна на победния път още при следващото си влизане в клетката – успех над Уелингтън Висенте със събмишън за по-малко от 2 минути. От тогава насам Харис записа още 7 успеха, включително 2 в Brave CF, и само 1 загуба. Гвианецът е и бивш шампион на Brave CF в полусредна категория. Той се намира в серия от 5 поредни победи като всичките дойдоха преди края на втория рунд. През този януари той надделя над Сайгид Изагхмаев със събмишън във втория рунд на събитието ADW – UAE Warriors 15, провело се на 15 януари тази година. Този успех беше и „разковничето“ за договора с UFC, защото именно това събитие беше изгледано от президента на UFC Дейна Уайт. Той явно е останал много впечатлен от качествата на Харис. От подписването до днес Харис изигра две срещи в най-известната ММА верига в света, реализирайки бързи победи, постигнати до средата на първия рунд (успех над Кристиян Агилера с технически събмишън и над Импа Касанганай с технически нокаут).