Начало ММА Непобеденият в UFC Аспинал влиза в октагона през септември

Непобеденият в UFC Аспинал влиза в октагона през септември

Непобеденият в UFC Аспинал влиза в октагона през септември
0

Том Аспинал, който няма загуба откакто е част от най-известната ММА верига в света, ще спори в октагона срещу Сергей Павлович на събитието UFC Fight Night 191. Двубоят ще бъде в тежка категория и се очертава като много интригуващ с оглед факта, че двамата са близко в ранглистата (Аспинал е 13-и, а Павлович е 15-и).

Аспинал има баланс от 10 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 2 след събмишън). 28-годишният английски боец не познава „вкуса“ на загубата от 14 май 2016 година когато за последно падна от Лукаш Паробиец с дисквалификация в британската BMMMA. От тогава насам Аспинал е спечелил 6 поредни схватки, последните три от които в UFC. На 25 юли 2020 година той дебютира в най-известната ММА верига в света, нокаутирайки Джак Колие след само 45 секунди двубой. Последва нов бърз успех – над Алън Баудо за по-малко от 2 минути (1 мин. и 35 секунди) през октомври. При последното си влизане в октагона Аспинал надделя и над бившия шампион Андрей Арловски със събмишън във втория рунд на събитието UFC Fight Night 185, провело се на 20 февруари тази година.

Сергей Павлович е с баланс от 14 успеха и само 1 поражение в ММА. Цели 11 срещи той е спечелил преди финалния гонг (всичките с нокаут). 29-годишният руснак дебютира в UFC на 24 ноември 2018 година, губейки от Алистър Овърийм с технически нокаут, постигнат в края на първия рунд. Това беше и първа и единствена загуба за Павлович в професионалната му кариера. С нея той спря и серия от 12 поредни победи от 12 срещи. През април 2020 година роденият в Ростов боец се завърна на победния път, нокаутирайки Марсело Голм за малко повече от 1 минута, което беше и първи успех за него в UFC. Половин година по-късно Павлович влезе в октагона и отказа в средата на първата част Морис Грийн, с което влезе в серия от 2 поредни успеха. От тогава насам, обаче, той не е влизал в клетката.