Начало ММА Непознатите лица на бойците: Конър Макгрегър

Непознатите лица на бойците: Конър Макгрегър

Непознатите лица на бойците: Конър Макгрегър
0

Представяме ви нова рубрика, в която ще ви запознаваме с интересни факти около живота на спортистите. Всеки крие своите тайни, но когато си в светлините на прожекторите – това съвсем не е лесна задача.

Днес на фокус е Конър Макгрегър.

В следващите редове ще разберете защо.

ИСТОРИЯТА ОТ МАГАЗИНА ЗА СПИСАНИЯ

Когато Макгрегър е 19-годишен, често движи напред-назад с близък приятел от залата. Един ден се разхождат из улиците на Дъблин и се отбиват в магазин за списания. Преценяват, че повечето лъскави корици не са по джоба им и тръгват към изхода. До вратата е изложено списание „Ринг“ – боксовата библия. На корицата му е не кой да е, а Флойд Мейуедър. Конър се впечатлил много от позата и величието на шампиона. Приятелят му казал: „Просто се представи на негово място. Някой ден ти ще си там“.

Снимка: БТА

ПЪРВИЯТ ММА МАЧ

В момента може да е най-разпознаваемото лице в смесените боеве, но ирландецът е тръгнал от най-ниското стъпало. Първата му битка е… в баскетболен салон. Конър е дълбоко в ъндъркарда на шоуто. Половин час преди началото треньорът Джон Кавана осъзнава, че състезателят му го няма. Звъни на Макгрегър – телефонът му е изключен. Остават 20 минути, нищо. „Скочи директно на ринга за самата битка. Още тогава си беше лудо к***ле“, спомня си специалистът. Организаторите вече били започнали да викат следващите бойци…

МОТИВАТОРЪТ

Със славата дошли и модните тенденции. Макгрегър си пусна брада, лепна си няколко впечатляващи татуса. Никога обаче не забрави откъде е дошъл. Близкият му приятел Артьом Лобов често е бил мотивиран от ирландската суперзвезда: „Няма друг като него. Когато говори, във въздуха се носи шампионска аура. Веднъж отивах до магазина да си купя наденички, а Конър така успя да ме надъха, че сякаш се бях засилил да се кача в октагона за световната титла. Луд човек! Един на поколение“, спомня си Лобов.

Снимка: БТА

Още за най-популярния ММА боец, неговата любима Дий Девлин и трудния му старт четете ТУК.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.