Начало ММА Нима Джоунс иска още пари?

Нима Джоунс иска още пари?

Нима Джоунс иска още пари?
0

Джон Джоунс поиска над 10 милиона щатски долара за битка с Франсис Нгану. Тази сума не му стига и бившият шампион при по-леките все още е във война с Дейна Уайт.

„Кокала“ счита, че заплащането му трябва да е близко до това на най-големите имена в бокса.

Заслужава ли го обаче?

Последните битки на Джоунс бяха меко казано колебливи. Хегемонът в лека тежка категория се измъкна по ръба на бръснача както срещу Тиаго Сантош, така и срещу Дом Рейес. Мнозина дори считат, че съдийското решение е било несправедливо (срещу бразилеца победи с разделено).

Всеки има своите слаби мачове, какво още ме кара да считам исканията на Джон Джоунс за прекалени?

Джон Джоунс обяви колко пари иска за най-великата битка

Сравнява се с Канело, Конър Макгрегър и Антъни Джошуа.

За разлика от тях Джони не продава. Това е самата истина. И как ще го прави, когато през месец слушаме за поредния му арест? Шофира в нетрезво състояние, притежава незаконни оръжия, прави ПТП и бяга – всичко това няма как да се хареса на Дейна Уайт, който се стреми имиджът на UFC винаги да е излъскан.

Джоунс беше лицето на тази организация години наред. Но след всяко следващо свое провинение той потъпква градения с много труд имидж. На феновете му им омръзна да го гледат как се извинява на органите на реда, как се замесва в поредния скандал с допинг, а черешката на тортата е искането му за още пари.

Да, той сам оценява труда си и в това няма нищо лошо.

Проблемите идват, когато загубим реалната представа. Вече го няма онзи нахакан младеж, считан за ЛеБрон Джеймс на ММА. Сега „Кокала“ се изявява главно в социалната мрежа Twitter, където действа със скорост 5 публикации на час. Почти всяка една адресирана към Уайт.

А феновете искат просто да го видят в действие…

Дори Конър, който изгради империя в социалните мрежи и само с присъствието си на дадено събитие заработва хиляди, се появава отвреме на време в октагона и показва таланта си. Да, ирландецът също често има проблеми със закона. За тлъстите си чекове обаче е виновен сам с правилни инвестиции в бизнес и отлични PR ходове.

Докато Джоунс се опитва да се сравнява с Канело и Джошуа, което е абсурдно заради огромната разлика между парите в бокса и ММА. Излишно е да коментираме перфектното поведение на двамата световни шампиони извън ринга. Саул Алварес и Ей Джей са пример за подражание (изключение при Джошуа с расисткия скандал миналото лято). Даряват огромни суми съответно в Мексико и Нигерия вместо да бръмчат с бутилка в ръка и автомат на задната седалка.

twitter.com

Сега Джони ще се бие в тежка категория.

Още с обявяването на новината се прокраднаха съмнения, че ще прибегне до химията, а това е продиктувано от имиджа, който самият той си изгради.

Преговорите за мега сблъсъка с Франсис Нгану изглежда тепърва започват. Светът на ММА иска да види тази битка. Към момента единствената пречка за осъществяването на мача е Джон Джоунс.

Логично, масово коментарите в мрежата гласят: „Нима Джоунс иска още пари?“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.