Начало ММА Нокаут за съдия след ритник в главата (ВИДЕО)
0

Нокаут за съдия след ритник в главата (ВИДЕО)

Нокаут за съдия след ритник в главата (ВИДЕО)
0

Нокаут след удар с ритник в главата. Това може и да е нещо не толкова необичайно, когато става въпрос за битка между двама бойци в клетката. Но е рядко срещано, ако попадението е било нанесено на съдията…

Реферът Скот Манард разбра от първо лице какво означава това. Той бе пратен на пода след брутален ритник със завъртане в сблъсъка от полуфиналите на аматьорската Суперкупа в Бахрейн. Инцидентът се случи в мача между Люис Бърн от Ирландия и Луис Гонсалес от Мексико.

Съдията тръгна да разделя двамата, след като се чу удара на гонга. В този момент обаче Гонсалес вече бе тръгнал да нанася ритника, който попадна право в брадата на Манард. Реферът се нуждаеше от известно време, за да се свести, като похвално за него, не просто успя да се изправи, но дори да довърши двубоя.

Предпазвайте се по всяко време. Успях да се изправя и да довърша срещата“, написа в Twitter Манард.

В крайна сметка Бърн спечели двубоя по точки, а Ирландия отстрани Мексико с 5:3 успеха в полуфиналната среща. Европейците ще се изправят на финала на Суперкупата срещу домакините от Бахрейн, които победиха Казахастан. Мачът за златото е в събота вечер. Шампионът ще прибере 100 хиляди долара от наградния фонд, сребърният медалист – 75 хиляди, а бронзът носи 50 хиляди долара.