Начало ММА Уитакър – Ветори е гарантирано зрелище
0

Уитакър – Ветори е гарантирано зрелище

Уитакър – Ветори е гарантирано зрелище
0

Робърт Уитакър и Марвин Ветори се присъединяват към бляскавия списък от двубои за галавечерта на UFC 275. Бившият световен шампион в средна категория и двукратният претендент за пояса от Италия ще се изправят един срещу друг на 11 юни, като част от подгряващите мачове на гарантираното шоу. Новината бе потвърдена днес, като се очаква да бъде уточнено и мястото, на което ще се организира програмата.

През миналия месец Уитакър допусна втора загуба от Израел Адесаня, търсейки начин да си върне титлата в дивизията. Той бе надигран по точки, въпреки че по негово мнение, е спечелил 4 от петте рунда. Това бе първото му поражение след серия от три поредни победи.

От своя страна Ветори също допусна две загуби от световния шампион. Италианецът ще опита да се върне на пътя към нов мач за титлата, макар да е малко вероятно да получи трети шанс точно срещу Адесаня.

При всички положения обаче, включването на Уитакър и Ветори към списъка с мачове на UFC 275 е голямо попадение и е гаранция за зрелище. Главният двубой в програмата ще бъде за световната титла в лека-тежка категория между шампиона Гловър Тейшейра и Жири Прохазка. Преди тях в октагона ще видим и носителката на пояса в дивизия сламка при жените – Валентина Шевченко срещу Тайла Сантош.