Начало ММА Нунеш тръгва след Шевченко и историята
0

Нунеш тръгва след Шевченко и историята

Нунеш тръгва след Шевченко и историята
0

Аманда Нунеш ще опита да стане първият боец в историята на UFC, който държи три световни титли едновременно в различни категории. Бразилката си върна пояса във версия „петел“, след като „разкраси“ лицето на Джулиана Пеня на UFC 277.

Веднага след битката с венецуелката, новата стара шампионка в дивизията заяви, че следващият ѝ мач може да бъде с носителката на пояса в категория „муха“ Валентина Шевченко. Двете имат стара вражда, като „Лъвицата“ постигна победи над киргизстанката през 2016-а и 2017-а. В момента обаче Шевченко е в серия от 9 поредни успеха, от които 7 защити на трофея.

Валентина е добра опция за мен. Ще говоря с Дейна (Уайт), за да обсъдим какво да правим. Убедена съм, че няма да е проблем да я победя и да взема трета титла, която да държа едновременно с останалите. Предстои да говорим по тази тема“, каза Нунеш.

Самата Шевченко също даде повод за коментари за предстоящ подобен мач. Шампионката написа в социалните мрежи, че е готова, а в двубоя с Пеня „Лъвицата“ е копирала нейната бойна стратегия. „Наистина ли е казала това? Невероятно. Ще видим“, бе коментарът на Нунеш.

Ако бразилката действително опита да спечели титлата в категория „муха“, то тя ще трябва да свали още килограми. Максималното допустимо тегло в дивизията е 57 кг, а за битката с Пеня тя бе в рамките на 61.

twitter.com
тагове: