Начало ММА Официално: Аманда Нунеш излиза в реванш срещу Джулиана Пеня

Официално: Аманда Нунеш излиза в реванш срещу Джулиана Пеня

Официално: Аманда Нунеш излиза в реванш срещу Джулиана Пеня
0

Аманда Нунеш ще се опита да си върне титлата в категория „петел“. Тя ще спори с настоящата шампионка Джулиана Пеня в един от основните двубои на събитието UFC 277, което ще се проведе на 30 юли в Далас, Тексас. Припомняме, че венецуелката шокира света на ММА, след като накара Аманда Нунеш да се предаде във втория рунд в подглавния сблъсък на събитието UFC 269. По този начин Пеня спря серия от 12 поредни успеха на най-доминиращата шампионка при жените в UFC.

След успеха Пеня оглави категория „петел“, а в общата класация при жените – „pound for pound“ на най-известната организация за смесени бойни изкуства, тя скочи с цели 7 позиции.

Президентът на UFC – Дейна Уайт определи като „най-великият в историята“ реванша между двете.

Общият баланс на Джулиана Пеня е 11 победи и 4 загуби. 32-годишната състезателка е спечелила 8 срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 5 след събмишън).

Аманда Нунеш, която е бивша двойна шампионка ка организацията, е с баланс от 21 успеха и 5 поражения в ММА. Бразилката е спечелила 17 ор срещите си преди финалния гонг (13 с нокаут и 4 след събмишън).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".