Начало Бокс Боксьор от топ 10 предизвика Кубрат Пулев за двубой в Лондон

Боксьор от топ 10 предизвика Кубрат Пулев за двубой в Лондон

Боксьор от топ 10 предизвика Кубрат Пулев за двубой в Лондон
0

Кубрат Пулев е получил предложение да излезе срещу стар познайник. Това е Дерек Чисора. Новината съобщи самият ни боксьор малко след като се завърна в България след победата над Джери Форест. Припомняме, че българинът, който е двукратен претендент за световните титли в тежка категория на професионалния бокс, надделя категорично над Форест , записвайки своята 29-а победа. Това се случи в подглавния сблъсък на боксова гала, състояла се в Ингълууд, Лос Анджелис, САЩ.

Успехът върна „Кобрата“ в топ 10 на една от най-авторитетните ранглисти – боксовата енциклопедия – „BoxRec“. Точките в нея обединяват боксьорите във всичките организации и изкачването, до голяма степен, зависи от опонента. След обновяването на класацията при най-тежките Пулев излезе директно на 10-о място.

„Аз съм вече десети в ранглистата в тежка категория. Нищо чудно следващият мач да е за някоя титла. Вече имам предложение от Дерек Чисора да се бие с мен в Лондон. Но колко пъти да го побеждавам него“, заяви Кобрата.

Чисора и Пулев вече се срещнаха един път на ринга. Това се случи на 7 май 2016 година в Хамбург, Германия. До успех тогава стигна Кобрата, който надделя с неединодушно съдийско решение, с което спечели и европейската титла при най-тежките!

Дерек Чисора в момента се намира на 6-а позиция в ранглистата на „BoxRec“. Неговият общ баланс е 32 победи (23 с нокаут) и 12 поражения (3 с нокаут). Той се намира в серия от 3 поредни поражения (от Олександър Усик и две от Джоузеф Паркър). Въпреки това Чисора е много активен на професионалната боскова сцена и показателно за класирането му сред най-добрите е, че не спира да се бие с добри боксьори, сред които е и българина. Той има победи над боксьори като Карлс Такам, Дейвид Прайс, Кевин Джонсън, Малик Скот, Артур Шпилка и други.

Пулев, от своя страна има 29 успеха (14 с нокаут) и 2 поражения (от Владимир Кличко и Антъни Джошуа в шампионски сблъсъци за световни титли). Кобрата ще се опита да атакува за трети път световния връх като самият той преди време разкри, че това е следващата му цел!