Начало ММА Хабиб за случая с Веласкес: Ще го посетя в затвора, но това не e честно (ВИДЕО)

Хабиб за случая с Веласкес: Ще го посетя в затвора, но това не e честно (ВИДЕО)

Хабиб за случая с Веласкес: Ще го посетя в затвора, но това не e честно (ВИДЕО)
0

Хабиб Нурмагомедов, който в бивш абсолютен шампион в лека категория на UFC, заяви пред медии, че ще посети Кейн Веласкес в затвора.

Двамата бойци се състезаваха в коренно различни категории – „Орела“ – в лека, а Кейн – в тежка, но бяха съотборници в и извън октагона са добри приятели!

Припомняме, че бившият шампион на UFC в тежка категория беше арестуван на 28 февруари тази година заради участието му в престрелка, която е оставила един ранен. Именно потърпевшият е бил заподозрян в тормоз над дете на негов приятел.

До момента на два пъти съда отказва да пусне под гаранция Кейн Веласкес като той остава в затвора. Очакваната присъда на мексиканецът е от 20 години до доживотен затвор!

„Вчера говорих с треньора. Попитах го дали има шанс да видя Кейн в затвора. В Русия можете да го направите. Не знам как стоят нещата в това отношение в САЩ. Не познавам местните закони, но наистина искам да го видя. След няколко дни ще съм в Сан Хосе и искам да го видя. С удоволствие бих му стиснал ръката, за да го заредя по някакъв начин с положителна енергия“, заяви Хабиб пред „TMZ Sports“.

„Той трябваше да защити своето семейство. Аз не разбирам това, което му се случва. Не е честно. Той е в затвора, а другият мъж е на свобода. Този мъж е много по-опасен от Кейн. Той (Веласкес) е един от най-почтените хора, които познавам. Всеки би го направил, ако беше на неговото място“, добави още Нурмагомедов.

Кейн Веласкес беше подкрепен от множество от най-известните бойци като един от тях беше и Благой Иванов – Багата, с който често тренират заедно.

Веласкес изигра последния си ММА двубой през февруари, 2019-а. Тогава загуби с нокаут от Франсис Нгану в първия рунд. След това поражение той се изявява в кеча в американски и мексикански шоута.