Начало ММА Багата апелира за освобождаването на Веласкес от ареста (СНИМКА)
0

Багата апелира за освобождаването на Веласкес от ареста (СНИМКА)

Багата апелира за освобождаването на Веласкес от ареста (СНИМКА)
0

Българският ММА боец Благой Иванов подкрепи неговия съотборник и бивш шампион на UFC Кейн Веласкес. Багата сподели снимка с неговия спаринг партньор и приятел от „American Kickboxing Academy“ Кейн Веласкес и добави хаштаг „Осободете Кейн“.

Веласкес бе арестуван за участие в престрелка. След ареста стана ясно, че американецът е стрелял по мъж, който бил заподозрян в тормоз над дете на негов приятел. Веласкес все още е в ареста, тъй като му бе отказано да бъде пуснат под гаранция.

Вижте публикацията на Багата във Facebook профила му:

ММА обществото също се застъпи за Веласкес и дори организира кампания по събиране на средства за покриване на разходите по съдебното дело и адвокатите на Кейн. Въпреки усилията за подпомагане на екс-шампиона в този труден момент, стана ясно, че платформата (GoFundMe), която събира средствата е спряла кампанията и е върнала парите на всички дарители. Причината за това е, че правилата на „GoFundMe“ не позволяват събиране на дарения за защита на обвинени в тежки престъпления.

Веласкес ще бъде изслушан отново пред съда през април.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".