Начало ММА Бивш шампион на UFC се отказва от ММА
0

Бивш шампион на UFC се отказва от ММА

Бивш шампион на UFC се отказва от ММА
0

Един от най-великите ММА бойци в „тежка“ категория обмисля да окачи ръкавиците. Бившият шампион на UFC Фабрицио Вердум обяви, че най-вероятно слага край на кариерата си.

Бразилецът се присъедини към американската верига PFL през 2020-а и изигра само една среща в последните две години. През 2021-а той не се състезава, тъй като лекуваше контузия. В единствената си битка след напускането на UFC Фабрицио се изправи срещу сънародника му Ренан Ферейра. Двубоят бе първоначално отсъден като загуба за Вердум, но след това преобърнат в „без резултат“, тъй като реферът пропусна потупване за предаване от страна на Ферейра.

Очакваше се след този спорен двубой 44-годишният ММА боец да се завърне в клетката, но пред бразилската медия „AGFight“ той споделя, че по-скоро няма да го прави. Вердум, обаче, остава вратата отворена за евентуален боксов двубой.

„Малко е трудно да се каже край след 24 години битки. Дори жена ми ме кара просто да призная, че съм пенсиониран. Аз и казвам, че няма да го кажа, но за ММА двубой ще ми трябва да съм отдаден и да тренирам два-три месеца в щатите, а аз живея в Бразилия от година и три месеца вече. Ако имам добра оферта за боксов, двубой….да, бих го направил. На кратко – бокс, да, ММА, не!“, категоричен е Ведум, който е един от малкото хора с победи над считаните за едни от най-великите бойци някога Фьодор Емелианенко и Кейн Веласкес.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".