Начало Бокс Кобрата: Ще спечеля световната титла
0

Кобрата: Ще спечеля световната титла

Кобрата: Ще спечеля световната титла
0

Кубрат Пулев се закани да стигне до трети мач за световната титла в тежка категория и този път да излезе победител в него. Кобрата се завърна на професионалния ринг след година и половина отсъствие. Той срази Джери Форест в 10 рунда на галавечерта в зала „Форум“ в Калифорния. Българинът спечели и в трите съдийски карти, при това доста убедително с 99:91, 99:91, 98:92.

В интервю след мача, той заяви: „Следващият съперник? Трябва да е по-добър. Целта е да стана световен шампион и ще я изпълня. В следващия мач ще се срещна с някой от Топ 10“, обяви 41-годишният Пулев, който вече има 29 победи от 31 двубоя.

Относно скандала с ръкавиците, Кобрата определи случилото се като нежелание от страна на Форест изобщо да се качи на ринга. „Аз знам правилата, в цял свят са такива. Той също ги знае. Винаги трябва да има нови ръкавици за всеки. Всеки трябва да носи своето оръжие. Има комисия, тя трябва да позволи. Аз му дадох моите нови ръкавици. Той опита втори чифт, каза, че не са му удобни. Той саботираше мача“, категоричен е Пулев.

Българинът изрази и съжаление, че не успя да нокаутира съперника си. „Беше ми трудно, той не беше много удобен съперник, вкарах му много удари, но той не играеше много чисто, пазех се, защото влизаше много с главата напред. Проблемът бе, че не успявах да вкарам много удари. Трябваше да го довърша, но не беше лесно“, коментира Пулев.