Начало ММА Оливейра – Порие вече е кандидат за Мач на годината
0

Оливейра – Порие вече е кандидат за Мач на годината

Оливейра – Порие вече е кандидат за Мач на годината
0

Битката между световния шампион в лека категория Чарлс Оливейра и претендента Дъстин Порие ще бъде избрана за Мач на годината в UFC. Това предрече пред Sky Sports боецът в лека тежка категория Пол Крег. Според него, двете суперзвезди ще държат феновете в напрежение от първата до последната секунда, като очакванията са мачът да продължи в пълни 5 рунда.

Оливейра и Порие ще се изправят един срещу друг на UFC 269 в Лас Вегас този уикенд. Мачът между двамата се очаква с огромен интерес, предвид страхотната серия, в която се намират и изключително изравнените им физически и технически умения.

Този мач е изцяло нарисуван за Битка на годината. Оливейра израсна толкова много през годините. Той разви изцяло уменията си, както от стойка, така и на земя. Той не е случаен шампион и очаквам да направи така, че Порие да премине отвъд предела на силите си, за да спечели“, коментира Крег.

Боецът също така смята, че Порие ще заложи на мощните си удари с ръце, но ще тормози постоянно шампиона с лоукикове, както правеше и срещу Конър Макгрегър. „Той има умението да притиска съперниците си в клетката и да ги засипва с удари. Въпросът е дали ще има въздуха да издържи, правейки това в рамките на 5 рунда“, констатира Пол Крег.