Начало ММА Оливейра заключи и Дъстин Порие за първа защита на пояса

Оливейра заключи и Дъстин Порие за първа защита на пояса

Оливейра заключи и Дъстин Порие за първа защита на пояса
0

Чарлс Оливейра накара Дъстин Порие да се предаде в главното събитие на галавечерта UFC 269.

Бразилецът приключи „Диаманта“ 1:02 минути след началото на третия рунд.

Той използва техника риър некед чоук и чрез нея защити титлата си на организацията в лека категория.

Двамата се биха пред екзалтиралите фенове в „T-Mobile Arena“, Лас Вегас.

В първия рунд Порие успя да прати съперник си в нокдаун с удар. Оливейра бързо стана и двамата влязоха в поредица от динамични размени. Дъстин разчиташе на боксови умения, докато шампионът използваше смесен стил.

В началото на втората част Оливейра се опита да вкара битката в партер. Той успя да пренесе схватката на земя, където е неговата сила и доминира с граунд енд паунд.

Развръзката дойде в третите пет минути бой, когато заключи хватката за предаване и отказа иначе сочения за фаворит Дъстин Порие, а по този начин се превръща в един от най-големите събмишън майстори за всички времена.

Това е първа защита на пояса, който спечели срещу Майкъл Чандлър на UFC 262 през май.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.