Начало ММА Още един отказа да се бие с Чимаев

Още един отказа да се бие с Чимаев

Още един отказа да се бие с Чимаев
0

Без съмнение, шведът Хамзат Чимаев е най-горещото име в UFC за последните няколко месеца.

Роденият в Чечня боец записа три бързи победи в рамките на малко повече от 60 дни, като всичките от тях приключиха преди финалната сирена.

Оказа се обаче, че славата има и негативна страна. Президентът на UFC – Дейна Уайт сподели, че възнамерява следващата битка на 26-годишният боец да е главно събитие, но все още никой не приема двубой с Чимаев.

След като първоначално Стивън Томпсън и Леон Едуардс не проявиха интерес към него, сега същото извинение намери и Майкъл Киеза.

Embed from Getty Images

„Първо трябва да победи някой ветеран, например Стивън Томпсън“, заяви Киеза, който е поставен na 8-мо място в ранкинг листата в полусредна категория.

„Ако победи някой от този ранг, тогава ще стане апетитен опонент. Тогава хората ще си кажат, че е сериозен боец.

„Ако той ме победи, ще вземе мястото ми в ранкинг листата. Ако аз го победя, всички ще си кажат: „А, балонът се спука“.

„Виждате ли какво се опитвам да ви кажа? Моята цел е да се бия за титлата, а мач с Чимаев няма да е умно бизнес решение. Уважавам уменията му, може да се бие. Просто не съм сигурен, че точно сега искам да се бия с него. Нека влезе в Топ 15 и тогава ще говорим.

„Рабирам защо никой не иска да е бие с него. Не е от страх. Няма човек в нашата компания, който да го е страх от друг“, допълни Киеза.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.