Начало ММА Овековечиха Джордж Сейнт-Пиер със статуя

Овековечиха Джордж Сейнт-Пиер със статуя

Овековечиха Джордж Сейнт-Пиер със статуя
0

Шампионът на UFC в две категории Джордж Сейнт-Пиер получи голямо признание. ММА легендата е овековечен на статуя в родния си град Сейнт-Исидор, Канада.

Тя е в цял ръст и представя боеца в стойка.

Джи Ес Пи позира до нея на церемонията по откриването и каза:

„Това е страхотно. Оттук започна всичко за мен и се надявам това място да послужи за мотивация в новите поколения. Нека бъде символ на отдадеността за млади хора с големи мечти в спорта.“

Появиха се коментари, че статуята в лице много прилича на 44-ия президент на Съединените американски щати – Барак Обама. Последният мач на Джордж Сейнт-Пиер беше през 2017 година, когато той победи Майкъл Биспинг и стана шампион в средна категория.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georges St-Pierre (@georgesstpierre)

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.