Начало ММА Овърийм: Фьодор отказа да се бие с мен три пъти

Овърийм: Фьодор отказа да се бие с мен три пъти

Овърийм: Фьодор отказа да се бие с мен три пъти
0

Бившият състезател от тежката категория на UFC – Алистър Овърийм сподели, че руската легенда Фьодор Емелианенко е отказал двубой с „Рийм“ цели три пъти за последните 10 години.

Нидерландецът, който ще се завърне тази есен на кикбокс ринга, прекрати ММА кариерата си по-рано през годината. Това ще направи и 44-годишният руснак на 23-ти октомври в Русия, когато ще се изправи срещу Тим Джонсън на Белатор 269.

Според 41-годишният нидерландец, Фьодор е предпочел да се бие именно с Джонсън в последната си битка, въпреки че Овърийм също е бил вариант.

„Опитахме се да проверим дали Фьодор не е заинтересован от мач с мен, но така и не получихме отговор от него и хората му“, заяви Алистър.

„Това щеше да е интересен и любопитен мач. Опитахме се да направим този мач и през 2010 г., когато той се би с Вердум, а аз с Брет Роджърс. И тогава отказа. След като загуби от Вердум, отново го попитахме за двубой и също отклони поканата.

„Това са общо три пъти, в които сме протегнали ръка. Това ме кара да си мисля, че колкото и да го уважавам, той просто не искаше да се занимава с мен. Остаряваме – той е на 45 или на 46, затова разбирам защо не избра мен“, добави „Рийм“.