Начало ММА Пайва влезе в топ 15 на UFC

Пайва влезе в топ 15 на UFC

Пайва влезе в топ 15 на UFC
0

Бразилският боец Рулиан Пайва влезе в топ 15 в класацията на UFC в категория „петел“. 25-годишният талант от днес е под номер 15.

Рулиан Пайва е с баланс от 21 успеха и само 3 поражения в ММА. Седем срещи той е спечелил преди финалния гонг (4 с нокаут и 3 след събмишън). 25-годишният бразилски боец има сериозна кариера за своите години. Той е преминал през повече от 5 бразилски вериги за смесени бойни изкуства. В средата на август 2018 година Пайва побеждава Алън Нашименто в „Претендентските серии на Дейна Уайт“ и печели договор с организацията. На следващата година той дебютира в UFC със загуба от Кай Кара Франс, а няколко месеца по-късно пада и от Рожерио Бонторин. Миналият февруари обаче Пайва прекъсва серията и записва първи успех в най-известната ММА верига в света, надделявайки над Марк Де Ла Роса с нокаут във втория рунд, а през юли побеждава и Жалгас Жумагулов, влизайки в положителна серия. Тя продължи и с успех над Кайл Филипс на събитието UFC on ESPN 27.

Сблъсъкът между Пайва и Филипс дори беше избран за „Битка на вечерта“.

Изкачване в категория „петел“ тази седмица правят Марлон Вера и Коди Стаман. И двамата се придвижват с по едно място нагоре и вече са съответно 13-и и 14-и.

Няма други промени в тазседмичното обновяване на класацията.

Лидер, веднага след шампиона Алджамейн Стърлинг, е бившият такъв – Пьотр Ян. Той е следван от Ти Джей Дилашоу и Коди Сандхаген.