Начало ММА Петъчни прогнози: Сблъсък на чиста сила с „ММА компютър“

Петъчни прогнози: Сблъсък на чиста сила с „ММА компютър“

Петъчни прогнози: Сблъсък на чиста сила с „ММА компютър“
0

Дойде време за един от най-чаканите сблъсъци в UFC – Франсис Нгану срещу Сирил Ган.

Двамата държат титлата и междинния пояс на организацията в тежка категория.

С оглед на последните битки на „Хищника“ би било лесно да предречем негова бърза победа в неделя сутрин, но този път има срещу себе си много различен съперник.

Ган е супер талант. Уменията му са на съвсем различно ниво, ако не сте гледали негова битка, то бързо поправете грешката си. Французинът е боец от тежка категория, но се движи из клетката сякаш е в средна.

Специалистите го наричат „ММА компютър“.

По всяка вероятност Нгану ще се втурне да търси бърз нокаут от първата секунда. Срещу себе си обаче има много подготвен съперник и дори той е фаворит на букмейкърите – 1,65.

В подобен мач обаче има и по-добри идеи от това да се гони краен победител.

Все пак говорим за бойни спортове и то тежка категория – затова рубриката ще заложи на основна брогноза за брой рундове.

Тактиката на претендента също е ясна – да измори своя съперник с нечовешкото си кардио, а след това да го приключи. Именно това се случи срещу Дерек Люис при последната му поява в октагона, когато спечели междинния пояс.

Въпросът е дали планът му ще сработи. Уменията му говорят, че това по-скоро ще се случи – над 2,5 рунда е 2,00 коефициент, а по-рисковото над 3,5 рунда е 2,50.

Възможно е мачът да влезе в „шампионски“ рунд, но все пак е твърде непридвидим за голям риск.

Друга добра опция е да се търси победа за Ган с нокаут, технически нокаут, съмбишън или дисквалификация за 2,62. Трудно е да се вярва, че Франсис ще успее да издържи пълни 25 минути на неговото темпо, колкото и да е подобрил кардиото си.

Битката Франсис Нгану – Сирил Ган можете да следите с нас в Boec.BG неделя сутрин след 5:00 часа, когато започва основната карта на UFC 270.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.