Начало ММА Порие разкървави Холоуей и прекъсна серията му от 13 победи
0

Порие разкървави Холоуей и прекъсна серията му от 13 победи

Порие разкървави Холоуей и прекъсна серията му от 13 победи
0

Дъстин Порие е новият носител на временната титла в лека категория на UFC. След пет рунда здрава битка победата бе присъдена с единодушно съдийско решение на Порие и той грабна временната титла в лека категория, което означава, че през септември месец ще се изправи срещу Хабиб Нурмагомедов.

Порие въвлече в дълбоки води Макс Холоуей още в първия рунд и за момент изглеждаше, че невероятната серия от 13 победи на шампиона в категория перо ще бъде прекъсната. „The Diamond“ успя да разклати Холоуей след минута игра, но доброто движение с крака и контра-атаките на боецът от Хаваи го спасиха от нокаут. Порие хвърли много усилия, за да нокаутира Макс, но шампионът показа, че е направен от стомана.

Холоуей запази спокойствие, знаейки че през втората част Порие ще бъде изморен от множеството атаки, които инициира. Във вторите пет минути вторият бе много по-пестелив. Двамата предпочитаха боксови размени и изглеждаха изключително равностойни, но в последната минута Порие отново разклати Холуей с тежки крошета. Шампионът при 66-килограмовите отново излезе от трудната ситуация, като промени позицията си в Октагона и не допускаше да бъде притиснат с гръб към него.

Третата част на двубоя бе по-равностойна, но силата в ударите на Порие показваше, че може би е прекалено рано за Макс да дебютира в по-горната дивизия. „The Diamond“ вече беше нанесъл над 90 удара в главата на съперника си, от които по-голямата част разклащаха шампиона в категория перо. Боецът от Хаваи успя да притисне съперника си в клетката със серия от точни, но не толкова силни удари, което принуди Порие да се „гмурне“ за събаряне в двата крака. Така третият рунд завърши, без категоричен победител в него и без успешно събаряне за нито един от двамата.

Четвъртата част започна с още един опит за събаряне от страна на Порие. За кратко той успя да задържи на опонента си, но „Blessed“ се изправи и започна да налага темпото си на игра – серии от много удари в тялото и главата. Порие очевидно беше много изморен и това направи двубоят да изглежда отново равностоен. Секунди преди края на предпоследната част, Макс спря събаряне от Порие и бе на път да приключи този реванш чрез задушаваща техника, но гонгът прозвуча.

Преди последния пети рунд Порие имаше леко преимущество в точните удари и беше разкървавил съперника си със страховито коляно. Треньорският му щаб и той знаеха, че ако изиграе този рунд умно, ще спечели битката. Порие бе премерен в ударите си, а в последната една минута инициира клинч на клетката и задържа там носителят на титлата при 66-килограмовите до почти самия край.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.