Начало ММА Израел Адесаня е новият шампион в средна категория на UFC
0

Израел Адесаня е новият шампион в средна категория на UFC

Израел Адесаня е новият шампион в средна категория на UFC
0

В подглавната битка на събитието UFC 236 феноменален Израел Адесаня доминира в пет рунда коравия Келвин Гастелъм и завоюва временния пояс в средна категория на организацията.

Боецът от Нова Зеландия с нигерийски корени успя да въвлече Гастелъм в своя ритъм на игра още в първия рунд. С много финтове и по-малко, но много точни удари, Адесаня „успа“ Гастелъм и в типичен негов стил спечели първата част с малка преднина.

Бившият шампион на The Ultimate Fighter бе очевидно изнервен и започна по-агресивно втория рунд, което по никакъв начин не затрудни Адесаня. На два пъти „The Last Stylebender“ брилянтно контрира съперника си – в единия от случаите Келвин се озова на земята, а в другия се хвърли отчаяно в краката на Адесаня.

Третата част започна, а публиката вече беше на крака. Доминацията на Адесаня продължи, но Гастелъм не беше пречупен. Въпреки болката, той продължаваше да върви напред и да търси тежки удари с балтии с дясната си ръка. В третия рунд бившият боец от полусредна категория бе поизморен, но в четвъртия започна свеж и успя да разкървави Адесаня.

Най-добро описание за двубоя даде петия рунд. Израел не спираше да нанася точни и силни удари, но Келвин не спираше да върви напред и да поема удари. Гастелъм бе свален след няколко неуспешни опита да свали и задържи Адесаня на земята, но и това не го отказа.

Победата бе присъдена на Израел Адесаня с единодушно съдийско решение и сега боецът ще трябва да се изправи срещу Робърт Уитакър в битка за неоспорваната титла в средна категория на UFC.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.