Начало ММА Появиха се призиви за отнемане шампионската титла от Джон Джоунс

Появиха се призиви за отнемане шампионската титла от Джон Джоунс

Появиха се призиви за отнемане шампионската титла от Джон Джоунс
0

Джон Джоунс трябваше да се бие със Стипе Миочич в защита на титлата си от тежка категория на UFC след по-малко от две седмици, но тежка контузия в гърдите го извади от строя чак до идното лято. Новината шокира мнозина, тъй като срещата трябваше да е една от най-големите в MMA изобщо по света за цялата 2023 г. Емоциите междувременно поутихнаха и вече се появиха призиви за отнемане короната от главата на „Боунс“.

Брендън Шауб си позволи пръв да надигне глас и да се обърне към Дейна Уайт.

UFC малко изпусна кораба, като не му отне титлата. Когато победи Сирил Ган, той стана шампион в тежка категория. Но, когато шампионът ти е вън от строя за цяла година с контузия, тогава не бива да правиш мач за междинната титла, а трябва да е за шампионския колан“, каза Шауб в своя YouTube канал.

Подобна бе съдната на Джамахал Хил, който изгуби пояса си при полутежките, след като стана ясно, че няма да може да се бие повече през 2023 г. За последно той стигна до единодушно решение срещу Гловър Тейшейра през януари, което значи, че е изминала по-малко от една година, а вече UFC обяви, че Алекс Перейра и Жири Прохазка ще си оспорват титлата. При това именно по време на галата в Ню Йорк, където бе планиран боят Джоунс-Миочич.

Дейна Уайт отдавна е обвиняван в тежки пристрастия към определени бойци в своята организация. Такъв е не само Джон Джоунс, но са още Шон О’Мали, Шон Стрикланд, Колби Ковингтън и още куп други, които получават много по-добри възможности за изява, отколкото бойци от ранга на Хамзат Чимаев, Леон Едуардс, Магомед Анкалаев и Сергей Павлович.

Сега ни предстои да видим сблъсък между Том Аспинал и Павлович в подглавното събитие в „Медисън Скуеър Гардън“ на 12 ноември за междинната титла в тежка категория.