Начало ММА Пропадна сблъсък на съотборник на Хабиб

Пропадна сблъсък на съотборник на Хабиб

Пропадна сблъсък на съотборник на Хабиб
0

Тагир Уланбеков и Тайсън Нам няма да се изправят един срещу друг в октагона на 19 юни. Двубоят, който беше част от събитието UFC Vegas 29 пропадна. Причината за това все още не е ясна.

Дагестанецът, който е добър приятел и съотборник на Хабиб Нурмагомедов, на няколко пъти пропуска сблъсък в UFC и най-вероятно сега отново той се е оттеглил от срещата.

Припомняме, че Уланбеков трябваше да дебютира в най-известната ММА верига в света на 18 юли 2020 година срещу Олександър Доскалчук на събитие на UFC на „Бойния остров“, но сблъсъкът беше отменен поради оттегляне на дагестанеца. Причината бе кончината на Абдулманап Нурмагомедов.

Последва ново насрочване на сблъсък – срещу Бруно Силва за UFC Fight Night 179, състояло се на 10 октомври 2020 година. Тогава Уланбеков влезе в октагона за първи път, побеждавайки с единодушно съдийско решение.

През тази година – януари, Уланбеков трябваше да спори с Матеус Николау, но срещата беше преместена за март, именно поради оттегляне на дагестанеца. В крайна сметка до сблъсък не се стигна.

Уланбеков има баланс от 13 победи и само 1 загуба в ММА. Той е спечелил 8 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 6 след събмишън). Дагестанският боец е бивш шампион в категория муха на GFC. 29-годишният Уланбеков се намира в серия от 4 поредни успеха, последният от които беше при дебюта си в UFC.

Тайсън Нам е с баланс от 20 успеха, 1 равенство и 12 загуби в ММА. Спечелил е 13 срещи преди финалния гонг (12 с нокаут и 1 след събмишън).