Начало ММА Прохазка избира между Блахович и Тейшейра за следващ противник

Прохазка избира между Блахович и Тейшейра за следващ противник

Прохазка избира между Блахович и Тейшейра за следващ противник
0

Иржи Прохазка иска да избере следващия си противник между имената на Ян Блахович и Глоувър Тейшейра.

Прохазка спечели титлата срещу Тейшейра миналата седмица, в една от най-великите битки в историята на UFC. Чехът събмитна Глоувър 30 секинди преди края на срещата, която според съдиите, той губеше. Сега пред него седи първата му защита.

Ян Блахович победи с ТКО Александър Ракич, който скъса кръстни връзки в трети рунд от мача им и след това предяви претенции за мач за титла. Прохазка заяви, че смята именно поляка за най-опасния атлет в дивизията след него.

Но в същото време, той смята, че дължи уважение на Глоувър Тейшейра за прекрасното му представяне в срещата им и реванш срещу бразилеца също не е изключен.

Вижданията на първия шампион от Чехия не съвпадат особено с тези на президента на UFC Дейна Уайт. Той фаворитизираше за евентуален негов съперник по-добрия от Антъни Смит и Магомед Анкалев. Това обаче беше преди Прохазка и Тейшейра да изнесат невероятното си представление. Дали Уайт е размислил, предстои да разберем.

Иржи Прохазка излезе и с друго предложение, което също може да развълнува отговорниците за срещите във веригата. Мач между него – първият чешки шампион и Ян Блахович – първият шампион на Полша в мач за титла някъде в Източна Европа. Според Прохазка, такъв мач ще създаде истински фурор и спокойно ще разпродаде 60 хиляден стадион.