Начало Бокс Джо Джойс все пак ще се бие на 2-ри юли

Джо Джойс все пак ще се бие на 2-ри юли

Джо Джойс все пак ще се бие на 2-ри юли
0

Джо Джойс намери съперник за мач на Уембли на 2-ри юли. Той трябваше да се боксира с Джоузеф Паркър, но мачът пропадна. Новият съперник на „Булдозера“ ще бъде Кристиан Хамър.

Джойс не се е бил от миналия юли, когато победи Карлос Такам с ТКО в шести рунд. Лагерът му очакват той да се справи лесно с Хамър. Франк Уорън пък директно заяви, че с тази среща по-скоро целят да държат великобританеца активен, като ще търсят по-сериозен противник за идните месеци.

„Булдозера“ е сребърен медалист от Олимпийските игри в Рио де Женейро през 2016г. През 2013г. на Световното първенство по бокс в Минск взима бронз като по пътя губи от Александър Усик.

Както прякорът му подсказва, Джойс обича буквално да прегазва противниците си. Техниката определено не е силата му, но тези играли с него, споделят, че когато поиска да те удари, той намира начин. Освен Такам, към по-елитните му победи можем да прибавим тези над Александър Устинов и Даниел Дюбоа.

Към момента е класиран под №3 в листата на WBC и под №2 в тази на WBO, където диша във врата на стария си познайник Усик.

Кристиан Хамър пък се е изправял срещу двама от фамилията Фюри като губи от Тайсън през 2015г. и след това от Хюй през 2021г. Изправял се е още срещу Луиз Ортиз, Дейвид Прайс и Александър Поветкин, но без особен успех. В актива си има 26 победи и 9 загуби.