Начало ММА Путин към Хабиб: Ще кажа на баща ти да не те наказва сурово!
0

Путин към Хабиб: Ще кажа на баща ти да не те наказва сурово!

Путин към Хабиб: Ще кажа на баща ти да не те наказва сурово!
0

Само четири дни, след като победи Конър Макгрегър със задушаваща хватка в четвъртия рунд на UFC229 в Лас Вегас, шампионът в леката категория Хабиб Нурмагомедов се срещна с президента на Русия Владимир Путин. Двамата проведоха разговор по време на форум в Уляновск – “Русия е спортна сила”.

На срещата присъства и бащата на дагестанския боец – Абдулманап. Именно пред него Путин обещава на Хабиб да смекчи наказанието, което родният му баща се закани по-рано да приложи, заради масовия бой, който синът му предизвика в залата след мача.

„За Хабиб ще има най-тежкото наказание и ще се отнеса към него изключително жестоко. Аз съм му много ядосан за постъпката. За мен преди всичко трябва да има дисциплина. В октагона можеш да правиш каквото си искаш, но извън него има деца, жени и обикновени хора“, заяви Алдулманап веднага след срещата между сина му и Макгрегър.

Думите на Нурмагомедов-старши са били чути и от Владимир Путин, който реши да вземе страна: “Ще помоля баща ти да не те наказва сурово, защото ти спечели важната битка убедително и с достойнство.”

Путин поздрави Хабиб, който е непобеден до момента и има рекорд от 27 поредни успеха. Но от своя страна също призова боецът да сдържа повече нервите си.

“Надявам се спортните идеали да останат над всичко останало – пари и реклами. На първо място трябва да бъдат твоите съперници и се надявам накрая да има нормална комуникация и приятелство в този мъжки спорт. Това е основната цел на спорта”, посочва Путин и пожелава на Хабиб да бъде уважаван на свой ред от противниците си.

Хабиб Нурмагомедов все пак се е оправда, че е бил обиждан преди и по време на сблъсъка в октагона. “Но в някои моменти и аз губя контрол, защото провокациите продължиха и по време на боя. Надявам се съдът да отсъди в моя полза”, казва шампионът пред руския президент.

Хабиб Нурмагомедов все още очаква решението на Атлетическата комисия към щата Невада и евентуалното наказание за мелето след мача с Конър Макгрегър.