Начало ММА Рафаел дос Аньос планира да завърши кариерата си в полусредна категория

Рафаел дос Аньос планира да завърши кариерата си в полусредна категория

Рафаел дос Аньос планира да завърши кариерата си в полусредна категория
0

Изглежда полусредната категория ще бъде домът за остатъка от ММА кариерата нa Рафаел дос Аньос.

Рафаел e бивш шампион на UFC в лека категория, като сега се завръща в полусредна категория за предстоящата си битка, за да се изправи срещу дългогодишния си претендент Висенте Луке, в главното събитие на UFC, в събота на ESPN 51 . Този двубой не е само еднократен, а твърдо завръщане в полусредна категория за за бразилеца.

За мен е доста трудно да се състезавам в лека категория,“ каза дос Аньос в деня на медиите в четвъртък. „Ще стана на 39 през октомври и се чувствам добре в полусредна категория. Бил съм се в тази дивизия преди. Това е новата категория в която ще се бия.”

Дос Аньос знае, че часовникът тиктака по отношение на неговата бойна кариера. Ето защо преминаването в полусредна категория има смисъл. Той вярва, че ако не премине през голямо намаляване на теглото, това ще удължи дните му на боец.

Аньос(32-14 MMA, 21-12 UFC) се надява да се бие отново за UFC титла преди края на кариерата си. Той знае, че е трудно да се получи такива възможности, но също така знае, че победа над Висенте Луке (21-9-1 MMA, 14-5 UFC) може да отвори врати за подобна битка.