Начало ММА Реферска грешка вгорчи главната битка на Белатор 278 (ВИДЕО)
0

Реферска грешка вгорчи главната битка на Белатор 278 (ВИДЕО)

Реферска грешка вгорчи главната битка на Белатор 278 (ВИДЕО)
0

ММА пионерката Лиз Кармуш най-накрая спечели шампионски колан, но успехът и бе съпътстван със спорна ситуация. По-рано днес тя спечели титлата в категория „муха“ на Белатор с ТКО в четвъртия рунд над Джулиана Веласкес. Реферът Майк Белтран сложи край на битката в спорен момент, който остави Веласкес очевидно разочарована след края на срещата.

Първите два рунда на схватката бяха сравнително равностойни, но Веласкес пое контрола в третия. Тя работи по-активно в клинча и нанесе силни удари с лявата и ръка. В четвъртия Джулиана прати Кармуш на земята, но бившата състезателка на UFC се окопити и отбеляза тейкдаун. Опитната Кармуш премина в доминантна позиция на земята и започна да „залива“ съперничката си с удари, което доведе до край на битката само 13 секунди преди гонга на четвъртата част.

Това бе трети опит за спечелване на титла от страна на Кармуш. В UFC и „Strikeforce“ тя достигна до претендентското място, но не успя да завоюва пояс. Победата бе четвърта поредна за нея в „Белатор“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".