Начало Борба Олимпийски шампион замени Симеон Щерев в националния отбор на Русия
0

Олимпийски шампион замени Симеон Щерев в националния отбор на Русия

Олимпийски шампион замени Симеон Щерев в националния отбор на Русия
0

Легендарният български треньор и борец Симеон Щерев официално вече не води националния отбор по борба за жени на Русия.

Договорът на българина изтече в края на 2021 година, като не беше подновен. Водените от Щерев момичета – 6 на Олимпийските игри в Токио, не успяха да спечелят нито един златен медал, което попречи на българина да запази мястото си. ЕДва сега обаче стана ясен и неговият заместник.

Вече ,,Сборная” е водена от олимпийския шампион Сайпула Абсаидов. Той подобно на Щерев е работил преди това и с националния отбор на Азербейджан.

Националните отбори на Русия и Беларус по женска борба, лишени от възможността да участват в международни събития, провеждат тренировъчен лагер в Сочи. Като част от съвместната работа се проведоха приятелски борби.

,,Въпреки че това са приятелски двубои, този формат добавя отговорност и настроение на атлетите. Това малко компенсира липсата на конкуренция. Това е първият ни тренировъчен лагер с участието на състезатели от друга държава.При сегашните условия се опитваме да се възползваме максимално от наличните възможности: тренировки, състезания и обмен на опит”, обобщи Сайпула Абсаидов.