Начало Борба 10 държави спечелиха последните квоти при жените в борбата

10 държави спечелиха последните квоти при жените в борбата

10 държави спечелиха последните квоти при жените в борбата
0

България и още 9 страни спечелиха последните възможни олимпийски визи за Игрите в Токио в женската борба.

Воденият от Симеон Щерев отбор на Русия се поздрави с цели 3 квоти и така на най-големия спортен форум „Сборная“ ще имат състезателка във всяка една от шестте категории при жените. Това е страхотен успех за родния специалист и за Русия след като на миналите Олимпийски игри, най-голямата държава в света имаше 5 състезателки от 6 категории.

България също беше една от страните, спечелили квоти на последната квалификации преди Игрите. Мими Христова, в категория до 68 кг, беше безапелационна, разбивайки и трите си противнички, с което осигури първа квота за България от този турнир и общо четвърта при жените за Олимпийските игри.

До момента страната ни има спечелени общо 6 квоти, преди представянето на класиците ни.

Преглед показва, че на Игрите в Рио де Жанейро, провели се през 2016 година, борците ни бяха общо 11 (3 при жените), но в женското направление това ще бъдат Игрите с най-много родни състезателки – 4.

Ето и всички държави при жените, които спечелиха олимпийски квоти на квалификацията в София:

Русия – 3 квоти (до 53 кг, до 57 кг, до 62 кг)

България – 1 квота (до 68 кг)

Индия – 1 квота (до 50 кг)

Монголия – 1 квота (до 62 кг)

Еквадор – 1 квота (до 50 кг)

Украйна – 1 квота (до 76 кг)

Азербайджан – 1 квота (до 68 кг)

Турция – 1 квота (до 76 кг)

Франция – 1 квота (до 57 кг)

Румъния – 1 квота (до 53 кг)

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".