Начало ММА Огромна аркада сложи край на Диаз-Масвидал
0

Огромна аркада сложи край на Диаз-Масвидал

Огромна аркада сложи край на Диаз-Масвидал
0

Главният двубой на невероятната бойна гала вечер UFC 244 противопостави лошото момче от Стоктън, Нейт Диаз, срещу уличния боец Хорхе Масвидал. За съжаление на феновете и бойците, съревнованието бе прекратено след края на третия рунд, поради докторска намеса.

Масвидал откри огромна аркада върху дясното око на Диаз още в първия рунд. Тя се влоши след още 10 минути тежка битка и лекарите прекратиха двубоят. Масвидал спечели уникалния пояс – „The Baddest Motherfucker“, но остана разочарован от развитието на двубоя.

Ето как се разви двубоя:

Рунд 1: Масвидал се втурва, както в двубоя срещу Аскрен, но Диаз умело отстъпва встрани. Първите попадения са за калифорниецът, а Хорхе се вкопчава в клинч. Двамата се разделят и Масвидал пласира хайкик в главата на Нейт. Той е повален, но оцелява лавината от удари, която последва. Черният колан по джу-джицу остава по гръб, а Масвидал внимателно кръжи около него. Диаз е изправен от рефера. Двамата разменят удари и влизат в клинч до клетката. Биткаджията от Маями получава още няколко удара, но рундът отива в негова полза. Нейт завършва първата част с аркада.

Рунд 2: Диаз заема центъра на ринга и атакува, но е умело контра-атакуван от Масвидал в почти всяка размяна. Боецът с пуертоамерикански корени показва, че има по-голяма мощ в ударите си и поваля Диаз още веднъж. Нейт кани опонента му за игра на земята, но той отказва. Коравият Нейт се изправя и отново се втурва в атака. Към този момент той е губещ в повечето размени на удари. Масвидал го притиска и нанася серия от колена и крошета. Масвидал отбелязва събаряне. Диаз се опитва да приложи ключ на крака, но неуспешно.

Рунд 3: Хорхе започва третата част със серия от боксови комбинации и кикова в тялото на Диаз, който е все по-успешен в размените. Боецът от Източното крайбрежие не отстъпва. Двамата отново се вкопчват в клинч, а размерът и физическата сила на Масвидал очевидно представляват проблем за Диаз. Нейт, който се бие с почти затворено око, се свлича на земята и рундът завършва с Масвидал в топ позиция.

Това е трета поредна победа за Масвидал. Той заяви, че се надява да има реванш между него и Диаз, тъй като според него решението да бъде прекратен двубоя не е било правилно.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.