Начало ММА Русия срещу Украйна в ММА клетката и един жест, който впечатли (ВИДЕО)

Русия срещу Украйна в ММА клетката и един жест, който впечатли (ВИДЕО)

Русия срещу Украйна в ММА клетката и един жест, който впечатли (ВИДЕО)
0

Една от най-запомнящите се битки на Световното първенство по смесени бойни изкуства през 2022 година определено бе финалът между руснака Джамалутдин Хусейнов и украинеца Андрей Стоян в категория до 65 кг. 

Въпреки факта, че битката им се проведе в юношеската възраст, финалът между руския и украинския боец бе изключително тежък и динамичен, а напрегнатите отношения между тези страни в геополитически аспект, допълнително утежни ситуацията.

Украинецът имаше голям шанс да постигне ранна победа – още в първия рунд, но Хусейнов оцеля на два пъти. Във втория рунд Андрей бе задушен, загубвайки съзнание на ринга, а в резултат на това, съдията трябваше да се намеси.

Така Джамалутдин Хюсейнов стана световен шампион при юношите, а Андрей Стоян остана втори в категорията. Но не това е най-важното, а какво се случи в края мача. След обявяването на победителя, Хюсейнов и Стоян, който стоеше с украинското знаме на гърба си, се ръкуваха и се прегърнаха в знак на уважение.

Въпреки поражението, боецът от Украйна не намеси политическите отношения на двете държави, а вместо това прибягна до спортния принцип на взаимно уважение. Приятно е да видим подобна реакция от вечно враждуващите страни. Този мач извади спорта от политиката, а такива действия силно липсват в нашето време.