Начало Бокс Тайсън Фюри срещу Джошуа или Нгану – възможно ли е?

Тайсън Фюри срещу Джошуа или Нгану – възможно ли е?

Тайсън Фюри срещу Джошуа или Нгану – възможно ли е?
0

Коментар на редактора Красиан Митев

В последните години е все по-трудно да се пишат анализи на ситуацията в тежка категория на бокса. Тъкмо си решил, че има двама-трима водещи бойци, които ще се срещнат помежду си – и всичко се обръща на 180 градуса.

До преди няколко месеца чакахме новината за битка Антъни Джошуа – Дионтей Уайлдър, а към момента шансът изобщо да се състои е много близк до 0%.

След това всички искахме да видим Ей Джей срещу сънародника му Тайсън Фюри за поясите в тежка категория, а на сцената се появи Олександър Усик и отмъкна титлите.

Сега в цялата суматоха се появи и Дилиън Уайт, който съвсем не бива да се подценява и неглижира.

Ще има ли изобщо битка между Джошуа и Фюри?

Към момента това е много съмнително. За да видим подобна среща в края на 2022 година двамата британци трябва да спечелят мачовете си. Това означава, че Антъни ще трябва да нанесе първа загуба на Усик, а дори да го стори трилогия между двамата също е вариант.

За Тайсън е ясно. Той иска да разбие Дилиън Уайт и след това да се насочи към останалите пояси.

Вероятно е като/ако ги обедини да се оттегли завинаги от големия спорт.

Къде в цялото уравнение се намесва ММА боецът Франсис Нгану?

„Краля на циганите“ се заигра с това име, но лично за мен това е с цел реклама.

Не се вижда кога той и „Хищника“ могат да се срещнат на професионалния ринг. Нима Фюри би отложил обединителен мач с Усик/Джошуа, за да заложи титлата си срещу дебютант?

След евентуална унификация пък ще изглежда още по-странно състезател с 0 победи да получи директен билет за четири световни титли. По-скоро Тайсън ще се насочи към кеча, където двамата могат да се бият колкото пъти си пожелаят за измислените трофеи на Винс Макмеън и сие.

Все пак вече видяхме, че всичко може да се случи в тежка категория. Тепърва на хоризонта се задава новата вълна шампиони. Сред най-обсъжданите имена са тези на Филип Хъргович, Тони Йока, Даниел Дюбоа и още.

Най-важен фактор пък са парите. Ако Еди Хърн, Франк Уорън и останалите лисици извадят тлъстите чекове, всеки може да се сбие с когото и да е било.

На нас феновете ни остава да се надяваме топ имената в „кралската дивизия“ да се бият по-често от веднъж в годината и дано най-после ситуацията в любимия ни спорт се раздвижи.

Вместо ежедневни закани да видим повече действия на ринга, а не в социалните мрежи.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.