Начало ММА Сблъсъкът Уитакър – Ветори няма да се състои (СНИМКА)

Сблъсъкът Уитакър – Ветори няма да се състои (СНИМКА)

Сблъсъкът Уитакър – Ветори няма да се състои (СНИМКА)
0

Пропадна една от основните срещи на събитието UFC 275, което ще се проведе на 11 юни в Сингапур. Това е сблъсъкът между Марвин Ветори и Робърт Уитакър. Причината е, че австралийският боец е получил контузия, за която алармира самият той в социалните мрежи.

„Съжелявам, че трябва да ви споделя това, приятели, но поради контузия, която получих в началото на лагера, няма да мога да се състезавам през юни. Направих всичко възможно, за да се оправя, но просто не се излекува навреме. Всичко това означава, че ще се състезавам няколко месеца по-късно. Когато вляза в този октагон следващия път, ще бъда по-добър от всякога“, заяви Уитакър в профила си в Instagram.

Поради факта, че до събитието остава повече от месец и половина от UFC със сигурност ще опитат да намерят противник на италианския боец.

Ветори има баланс от 18 победи, равенство и 5 загуби в ММА. 28-годишният италиански боец е спечелил 11 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 9 след събмишън). Ветори беше набрал инерция, записвайки 5 поредни успеха в октагона (над Цезар Ферейра, Андрю Санчес, Карл Роберсън, Джак Хермансон и Кевин Холанд) преди да бъде спрян за втори път от шампиона Израел Адесаня в главния сблъсък на събитието UFC 263. В последния си двубой, той се върна към победите, надделявайки над Пауло Коста с решение.

Робърт Уитакър е с баланс от 23 успеха и 6 поражения в ММА. 14 срещи той е спечелил преди финалния гонг (9 с нокаут и 5 след събмишън). 31-годишният австралиец е част от UFC от 2012 година насам. За този период той е записал 14 победи и 4 поражения (от Кърт Макгий, Стивън Томпсън и Израел Адесаня на 2 пъти). Между 2014 и 2019 година Уитакър имаше серия от 9 поредни успеха, но тя беше спряна именно от Адесаня. От поражението насам, австралиецът записа три победи – над Дарън Тил, Джаред Каноние и Келвин Гастелъм, но отново шампионът Адесаня, през този февруари, се оказа непреодолимо препятствие пред австралийския боец.