Начало ММА Непобедена машина за нокаути и събмишъни преподписа с UFC

Непобедена машина за нокаути и събмишъни преподписа с UFC

Непобедена машина за нокаути и събмишъни преподписа с UFC
0

Непобеденият до момента казахстански боец Шавкат Рахмонов подписа нов договор с най-известната ММА верига в света. Казахстанският боец има определен и следващ двубой в октагона.

Той ще спори срещу Нийл Магни на събитието UFC Fight Night 209, което трябва да се проведе на 25 юни 2022 година. Сблъсъкът ще бъде в полусредна категория.

„Номад“, както е прякорът на Рахмонов, е бивш шампион в полусредна категория на „M1- Global“. 27-годишният боец има 15 победи от 15 срещи в своята професионална кариера в ММА като всяка една е завършвала или със събмишън (7) или с нокаут (8).

Рахмонов стартира при професионалистите през 2014 година и за срок от 5 години се превръща в звезда на компанията. През март 2019 година той отказа Данила Приказа във втория рунд от срещата им, а три месеца по-късно в негова „жертва“ се превърна и Тиаго Ласерда. През 2020 година той подписа с UFC, а при първото си влизане в октагона, нокаутира в края на първия рунд Алекс Оливейра на събитието UFC 254. В предпоследния си сблъсък, роденият в Караганда, Казахстан, боец, отказа чрез събмишън във втория рунд Михаел Празереш на събитието UFC Fight Night 190, което се състоя на 26 юни 2021 година.

За последно Рахмонов разби с нокаут в първия рунд Карлстън Харис на събитието UFC Fight Night 200, което се проведе 5 февруари 2022 година.

Феноменалното му представяне и трите победи в три срещи в най-известната верига за смесени бойни изкуства са „наклонили везните“ към нов подпис с компанията!

Той се намира и в топ 15 (15-и) в класацията на UFC в полусредна категория!