Начало ММА Шампионът Фигейредо влезе в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Шампионът Фигейредо влезе в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Шампионът Фигейредо влезе в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Новият шампион на UFC в категория „муха“ – Дейвесон Фигейредо отбеляза скок в общата класация на UFC – „pound for pound“. Бразилецът влезе директно на 12-о място, след като съумя да си върне шампионския пояс от Брандън Морено в третия сблъсък между тях, който беше главно подгряващо събитие на UFC 270. Така те вече са 1-1-1 и може да се опитат да променят историята на организацията с тетралогия и то четири поредни срещи. Дали това ще се случи, предстои да разберем!

Загубата на Морено го свали с цели 3 позиции в класацията, с което той излезе от топ 10, заемайки вече 13-а позиция.

Промените не спряха с тяхното класиране.

Пьотр Ян, който ще се опита да си върне титлата в категория „петел“ в реванш срещу Алджамейн Стърлинг, се изкачи с 2 места и вече е под номер 9.

Шампионът в лека тежка категория – Глоувър Тейшейра също прогресира. Бразилският ветеран вече е номер 11, което е с позиция нагоре спрямо предходното му класиране.

Освен Морено, още трима бойци отбелязаха отстъпление в тазседмичното обновяване на класацията. Стипе Миочич, Робърт Уитакър и Ян Блахович загубиха по 1 място и вече са сътветно 10-и, 14-и и 15-и в подреждането.

Няма други промени. Лидер продължава да бъде шампионът в полусредна категория Камару Усман. Той е следван от носителите на поясите в категория „перо“ – Александър Волкановски и при най-тежките – Франсис Нгану.