Начало ММА Шампионът Стърлинг има забрана за боеве в Ню Йорк заради аневризъм в мозъка

Шампионът Стърлинг има забрана за боеве в Ню Йорк заради аневризъм в мозъка

Шампионът Стърлинг има забрана за боеве в Ню Йорк заради аневризъм в мозъка
0

Алджамейн Стърлинг може и да е действащият шампион на UFC в категория „петел“, но вече цели 9 години има забрана за състезания в Ню Йорк. Това призна самият той пред The MMA Hour.

Една от големите звезди на смесените бойни изкуства разказва как през 2014 г. за дебюта му във федерацията е трябвало да премине KAT скенер преди да се качи в октагона. Тогава лекарите откриват две петна на мозъка, които се оказват аневризми. Регламентът в града е такъв, че атлетите трябва да покажат изрядно медицинско удостоверение, че нямат прилежащ проблем, който да застрашава живота им по време на състезание. Опасенията са, че тези аневризми могат да изкървят по всяко време и Стърлинг не получава разрешение да се бие.

Той записва все пак своя дебют в Невада няколко месеца по-късно без да се подлага на препоръчаната операция. 9 години по-късно състоянието му е повече от стабилно и в момента той е на върха на хранителната верига в своята дивизия.

Алджамейн Стърлинг ще се бие този уикенд в защита на пояса си срещу Хенри Сехудо в съседния на Ню Йорк град – Нюарк Причината е, че забраната му все още е в сила, защото отказва да се подложи на мозъчна операция.