Начало ММА Щабът на Пьотр Ян не получи визи за САЩ, Хабиб може да застане в ъгъла му

Щабът на Пьотр Ян не получи визи за САЩ, Хабиб може да застане в ъгъла му

Щабът на Пьотр Ян не получи визи за САЩ, Хабиб може да застане в ъгъла му
0

Неприятни новини сполетяха бившия шампион на UFC в категория „петел“ Пьотр Ян. Руският боец, който е претендент номер 1 за пояса на Алджамен Стърлинг, няма да може да разчита на треньорите и щаба си за предстоящата битка с американеца.

Двамата трябва да се изправят един срещу друг на 9-ти април на галавечерта UFC 273, която ще се проведе в Джаксънвил, САЩ.

29-годишният руснак прекара част от подготовката си в Тайланд, където се посвети на усъвършенстване на муай тай уменията си. Сега обаче пред бившия шампион се отваря неочаквано препятствие, тъй като той няма да може да разчита на треньорите и на най-блзиките си в заключителните седмици от тренировъчния му лагер.

Именно липсата на важни хора от ъгъла на Ян бе причината срещата, която трябваше да се проведе на 5-ти март, да бъде преместена с месец напред.

Руски източници твърдят, че има вероятност бившият шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов да застане в ъгъла на Ян. Двамата руснаци са добри приятели и не веднъж през годините са засвидетелствали уважението си един към друг.

Хабиб се представя също толкова успешно като треньор в последните две години. „Орела“ използва уменията и знанията си, помагайки на Ислам Махачев, Умар Нурмагомедов и други бойци от неговия отбор.