Начало ММА Силва за допинг скандалите: Вече е минало, не съжалявам за нищо
0

Силва за допинг скандалите: Вече е минало, не съжалявам за нищо

Силва за допинг скандалите: Вече е минало, не съжалявам за нищо
0

ММА легендата Андерсън Силва заяви, че не съжалява за нищо през кариерата му в дните преди последната му битка в UFC.

„Не съжалявам за нищо, защото всичко е доказано. Големият проблем с медиите е, че казват неща преди да имат солидни доказателства. Доказах, че не съм ползвал анаболни стероиди и те го видяха, но беше след като писаха новините си“, заяви Силва пред „AG Fight“ само дни преди битката му с Урая Хол.

45-годишният бразилец бе считан за един от най-добрите в света за всички времена, но няколко допинг скандала нарушиха репутацията му. През 2015-та победата му над Ник Диаз бе обърната в „несъстоял се“ заради позитивен допинг тест на „Паяка“. Той бе глобен и лишен от състезателни права за една година. Тогава той твърдеше, че не е използвам стероиди за подобряване на спортното му представяне, а добавка за „по-добро представяне в леглото“.

През 2017-та той отново се провали на допинг тест. Този път преди сблъсък с коравия Келвин Гастелъм. След разследване Американската анти-допинг асоциация (USADA) установи, че хранителна добавка на Силва е била „подправена“ със забранени вещества, но въпреки това наказанието на Силва беше в сила. Бившият шампион на UFC в тежка категория Джош Барнет също стана жертва на подобен случай – той бе наказан преди пълна проверка на позитивния допинг тест. След тези случаи USADA промени политиката си спрямо обяваването на провалили се бойци на допинг тестове.

„За съжаление, моят случай трябваше да бъде урок за това как не трябва да се вършат нещата. В днешни дни, ако някой се провали на тест, името му не излеза веднага, а се правят допълнителни проверки до последна инстанция“, заклюяи бившият хегемон в средна категория на UFC.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.