Начало ММА Сонен се прехласна по Чимаев: Нито един боец няма неговата смелост

Сонен се прехласна по Чимаев: Нито един боец няма неговата смелост

Сонен се прехласна по Чимаев: Нито един боец няма неговата смелост
0

Бившият претендент за титлите в лека тежка и средна категории на UFC Чаел Сонен изглежда силно впечатлен от изгряващата звезда на веригата Хамзат Чимаев. 44-годишният американец прекара известно време с боецът с чеченски корени и започна да го хвали.

Миналата седмица го видях да тренира за първи път и мога да кажа, че всички слухове за него са верни!”, обяви Сонен.

Чимаев е в серия от 10 поредни победи в ММА, а откакто направи дебюта си в UFC през 2020 г. e със статистика във веригата 4-0 (всичките двубои завършиха преждевременно).

„Страстта му е опияняваща. Нито един боец няма такава смелост като неговата. Това е много мощна движеща сила“, добавя още американецът.

27-годишният боец, който се състезава под флага на Швеция, има насрочен двубой срещу Жилберт Бърнс на 9-ти април в Джаксънвил. Победителят от срещата ще стане следващият претендент №1 за световната титла в полусредна категория.

„Очаквам този мач с нетърпение. Харесва ми тази битка и сега съм склонен да вярвам, че Чимаев ще спечели“, продължава Сонен. Според него Чимаев е способен не само да победи всеки в UFC, но да бъде шампион и в две дивизии – средна и полусредна.

Самият Хамзат вече предизвика и двамата шампиони – Камару Усман и Израел Адесаня.

„Мисля, че Чимаев има доста упорита работа пред себе си. Но той вероятно е човекът. Ако ми дадете само една опция – той вероятно е човекът, който да стане двоен шампион“, казва Сонен.