Начало ММА Спорните решения предизвикаха смут след UFC 277 (ВИДЕО)
0

Спорните решения предизвикаха смут след UFC 277 (ВИДЕО)

Спорните решения предизвикаха смут след UFC 277 (ВИДЕО)
0

Серия от спорни решения доведоха до сериозен смут и гласно недоволство след края на галавечерта на UFC 277. Събитието, което се проведе в Далас, бе изпълнено с качествени двубои, но преждевременни намеси на съдията Дан Миралиота предизвикаха съмнения относно крайния изход на част от тях.

Най-коментиран бе успехът на Сергей Павлович над Дерик Люис. Руснакът ликува след по-малко от минута, успявайки да нанесе серия от точни попадения в главата на „Черния звяр“. Миралиота обаче се намеси и спря битката, докато американецът бе на крака, въпреки че получаваше удари. Люис бурно протестира срещу решението, а то бе оспорено и от шефа на UFC Дейна Уайт.

Смятам, че бе твърде рано. Миралиота е страхотен съдия, но действително Дерик можеше да продължи. Веднага след намесата, той скочи и показа, че не е бил толкова сериозно разклатен. Но това е мое мнение“, коментира Уайт, а в тази посока се изказаха и редица бивши и настоящи бойци.

Това обаче не бе единственото спорно решение. Малко по-късно един от най-реномираните рефери – Хърб Дийн също отнесе критики за спирането на битката на Брандън Морено и Кай Кара-Франс. Това стана 26 секунди преди нейния край, когато Морено се нахвърли за граунд енд паунд върху съперника си. И макар да нанасяше точни удари, то имаше шанс мачът да приключи и малко по-късно.

Именно битката на последните двама в категория „муха“ бе определена за Най-добра на вечерта. Морено и Кара-Франс ще приберат по 50 хиляди долара бонус за представянето си, като успехът на мексиканеца ще му даде нов шанс за мач с шампиона Дейвисон Фигейредо.

Доста спорно обаче е решението Аманда Нунеш и Джулиана Пеня да останат без бонуси за онова, което сътвориха в главния мач. „Лъвицата“ си върна пояса в категория „петел“ след зверска битка и 5 брутални рунда. Това обаче не се оказа достатъчно за допълнителна премия.

С такава се сдобиха Алешандре Пантоя и Дрю Добър. Бразилецът отказа Алекс Перес в категория „муха“. Той успя да му приложи задушаваща хватка още в първия рунд. Добър пък нокаутира в средата на третия рунд Рафаел Алвеш в един от подгряващите двубои в лека категория.

тагове: