Начало Бокс Мачът на Джейк Пол отново отменен

Мачът на Джейк Пол отново отменен

Мачът на Джейк Пол отново отменен
0

Двубоят между Хасим Рахман младши и Джейк Пол беше отменен, както и всички останали срещи от вечерта. Промоутърската компания на Пол – MVP обвинява Рахман, че е тежал над обещаните за тази дата килограми, а самият Рахман върна обвиненията, като изрази почудата си защо от лагера на „Проблемното дете“ не са го изчакали до официалния кантар.

Двамата трябваше да се бият идната събота като договорената категория беше полутежка – 200 паунда или 90кг. лимит. Рахман се състезава в тежка като е достигал до връх от 107кг. Той явно е имал проблем със свалянето на толкова килограми и в крайна сметка лимитът е бил предоговорен на 93кг. Но вчера, лагерът на Рахман е обявил, че на кантара Рахман ще може да е 97кг. Това е довело до отменянето на срещата, а ето и изявлението на MVP:

MVP и Джейк Пол няма да наградят някой, опитващ да се прокрадне по такъв измамен и премерен начин. Затова, MVP няма друг избор освен да отмени събитието на 6-и август. Това непредвидено обстоятелство ще афектира върху Джейк Пол, Аманда серано и всеки друг боец в тази карта, който неуморно е тренирал през изминалите няколко месеца, Боксовата общественост трябва да държи Хасим Рахман младши отговорен за липсата му на професионализъм.“

Рахман също пусна изявление, в което отговаря на MVP и Пол, както и изразява съмнение защо „Проблемното дете“ не иска да се бие с него на 97 или 95кг., щом твърди, че е надделял над Рахман, когато той е бил 105кг. Рахман дори обяви, че е готов да се бие за 5000$, защото е убеден, че ще нокаутира съперника си.

Ако си ме бил, когато тежах 107кг., какъв е проблемът да се бием, когато съм 97кг.?“ чуди се Рахман. „И защо не ми дадохте време до петък, за да видите колко точно ще тежа? Ясно е, че те не искат битката. Те са тези, които се оттеглиха, не аз.“

Появиха се и спекулации, които изтъкват като възможна причина слабата продажба на билети.

Това е втори отменен мач за Джейк Пол само за месец. Той трябваше да се бие с Томи Фюри, но на последния беше отказън достъп до САЩ и така двубоят пропадна.

тагове: