Начало Бокс Дани Гарсия се завърна с победа в новата категория

Дани Гарсия се завърна с победа в новата категория

Дани Гарсия се завърна с победа в новата категория
0

Дани Гарсия се справи с новата си категория до 69,8 килограма и Хосе Бенавидес. Той се боксира и защитава добре, контрира противника в правилните моменти и взе предимство в две от трите бойни карти. Съдиите видяха битката в Бруклин 116-112, 117-111 и 114-114 за Дани.

Един от най-обичаните бойци не беше излизал на ринга от почти 20 месеца. Бившият световен шампион за последно падна от Ерол Спенс през декември 2020 година.

„Взех си почивка. Трябваше да премина през някои лични неща“, обяви Гарсия веднага след победата.

34-годишният боксьор изненадващо се разплака по време на интервюто.

„Минах през тежка депресия. Опитах най-доброто от себе си, за да остана силен. Това е. Отне ми година и половина. Единственият начин да станеш по-добър е да печелиш. Това е, което аз правя. Бих се с цялото си сърце тази вечер.“

За Бенавидес това е едва втора загуба като професионалист. В кариерата си има 27 победи, 18 от които с нокаут. Преди това беше вкусвал вкуса на поражението единствено от Терънс Крауфорд през октомври 2018 година.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.