Начало Бокс Кажете „Добре дошъл!“ на Бен Уитакър и очаквайте нова суперзвезда

Кажете „Добре дошъл!“ на Бен Уитакър и очаквайте нова суперзвезда

Кажете „Добре дошъл!“ на Бен Уитакър и очаквайте нова суперзвезда
0

Вчера великобританецът Бен Уитакър направи своя професионален дебют в лека тежка категория. Той опроверга тоновете очакване около себе си като нокаутира съперника си Грег О’нийл в началото на втори рунд.

Уитакър владееше положението още от началния гонг и може би щеше да приключи нещата още тогава, но реши да позабавлява себе си и публиката като не бърза с нокаута. Двубоят приличаше повече на игра между котка и мишка. Уитакър беше ловецът, а цялата му гама от движения на ринга също напомняше котешките рефлекси. Той нанасяше мълниеносни попадения, а след това по подобен начин напускаше обсега на опонента си или точно обратното – минаваше под опита за контраудар, озовавайки се на няколко пъти зад гърба на О’нийл.

Така дойде и вторият рунд. Уитакър вече не си играеше, а левият му прав намери няколко пъти целта, което беше достатъчно за него да проектира и завърващо, далечно дясно кроше, достатъчно да сложи край на спора.

Бен Уитакър е сребърен медалист от Олимпийските игри в Токио. Професионалният му дебют се забави с около година заради контузия, но през това време той се събра с нов треньор – Шугархил Стюард. Стюард беше (надяваме се все още да е) треньор на Тайсън Фюри, с когото започнаха да работят след първия мач с Уайлдър. Стюард е племенник и възпитаник на Емануел Стюард и школата Кронк. (вижте повече ТУК). Самият Шугархил възлага много надежди към Уитакър като го сравнява с легендарния Рой Джоунс. В дебюта си той носеше именно червеното и златното – цветовете на Кронк, с които са се били десетки световни шампиони.

След срещата Уитакър сподели, че заради цялото забавление, което си е спретнал в първи рунд, е забравил за плана, който са имали с Шугархил.

„Тогава се върнах в ъгъла, изслушах треньора си и това беше всичко.“

Пътешествието му на големия ринг започна, а ние нямаме търпение да се насладим на следващата боксова суперзвезда. С почерка на Кронк в играта си, не можем да очакваме нищо друго от него освен вълнуващи моменти!