Начало ММА Сравниха Валентина Шевченко с Майкъл Джордан
0

Сравниха Валентина Шевченко с Майкъл Джордан

Сравниха Валентина Шевченко с Майкъл Джордан
0

Световната шампионка ва UFC в категория „муха“ Валентина Шевченко (22-3) получи сериозно признание от една от своите съпернички. Боецът от Киргизстан бе сравнена с голямата легенда на баскетбола и световния спорт – Майкъл Джордан. По думите на Лорън Мърфи (15-5), нивото на Шевченко за UFC може да се сравни само с това на „Въздушния“ от близкото минало.

Мърфи се опита да отнеме пояса на Валентина на UFC 266 през септември. Сблъсъкът между двете обаче завърши с нокаут в полза на шампионката в четвъртия рунд. Мачът премина през доминация на Шевченко, която не допусна почти никакви поражения при опитите на Лорън да я нарани.

„Не беше най-приятното ми изживяване, по отношение на загубата. Но честно казано, за мен бе чест, че поделих октагона с нея. Предполагам, че така се чувства някой, който се изправи едно на едно срещу Майкъл Джордан. Или пък с Хабиб Нурмагомедов. Това обаче е истината, тя е на друго ниво, съвсем различно от това на всички останали“, признава Мърфи.

Тя допълва, че никога не е получавала подобни удари и не е знаела как да се справи с уменията на Шевченко. „Честно казано, дори не помня четвъртия рунд. Не виждам как някой ще стане шампион, докато тя е в дивизията. Просто не си го представям“, споделя още Мърфи.

Лорън Мърфи признава, че е далеч от класата на Валентина Шевченко. Снимка: БТА