Начало ММА Стипе Миочич вече е част от залата на славата (СНИМКА)

Стипе Миочич вече е част от залата на славата (СНИМКА)

Стипе Миочич вече е част от залата на славата (СНИМКА)
0

Стипе Миочич, бивш световен шампион на UFC в тежка категория, официално беше приет в Международната зала на славата – клас 2022 година.

Компания в „Клас 2022 година“ му правят създателят на Invicta FC – Шанън Кнап, Бърт Уотсън – боксов мениджър и ММА координатор, Рон Ван Клийф – петкратен световен шампион по карате, Вини Пасиенса – петкратен световен шампион по бокс, Франк Шамрок – четирикратен шампион на UFC в средна категория и Принс Гариос – актьор и хуманитарен деец.

Новината съобщи самоят боец в социалните мрежи, добавяйки и снимки от официалната церемония.

„За мен беше чест, че бях включен в класа на Международната спортна зала на славата за 2022 г. през отминалия уикенд. Благодарен съм, че бях включен в такава изключителна група. Голямо благодаря на д-р Робърт Голдман и на Фейрфакс Хакли за този невероятен уикенд“, написа боецът в профила си в Instagram.

Стипе Миочич е американски боец от хърватски произход. Той е и пожарникар-парамедик. Миочич е бивш световен шампион на UFC в тежка категория. Ставал е два пъти номер 1 в тази категория, а освен това три пъти е защитавал успешно титлата си. Считан е за най-добрия бял ММА боец в тежка категория, в историята на най-известната верига за смесени бойни изкуства в света.

Припомняме, че Стипе Миочич загуби титлата си в края на март 2021 година след като беше нокаутиран във втория рунд от Франсис Нгану в главния сблъсък на събитието UFC 260.

Първият двубой между тях завърши с победа за Миочич с единодушно съдийско решение през 2018 г.

Преди сблъсъка с Нгану, Миочич нямаше поражение от 2018 година, когато за последно загуби от Даниел Кормие, след което на два пъти победи бившия двоен шампион на UFC.

В края на май месец 2021година Стипе Миочич поиска реванш за титлата с Нгану, но все още няма изглед за такъв.

Миочич има баланс от 20 победи и 4 загуби в своята професионална ММА кариера. Той е спечелил 15 от тях преди финалния гонг (всичките с нокаут). Пораженията са от Стефан Стуве, Жуниор дос Сантос, Даниел Кормие и Франсис Нгану.