Начало ММА Стърлинг вярва, че О’Мали е спечелил срещу Ян

Стърлинг вярва, че О’Мали е спечелил срещу Ян

Стърлинг вярва, че О’Мали е спечелил срещу Ян
0

Алджамейн Стърлинг защити успешно титлата си в категория петел срещу Ти Джей Дилашоу преди седмица. Преди неговия мач, един срещу друг се изправиха други двама представители от същата теглова дивизия. Пьотр Ян и Шон О’Мали направиха изключително оспорвана битка, която ще остане в историята с противоречивото си съдийско решение.

О’Мали спечели по точки с разделено съдийско решение, а споровете дали това е било редно продължават вече 10 дни, а и едва ли някога ще спрат. Стърлинг взе една непопулярна позиция, като един от малкото, които обявиха на страната на О’Мали.

„29-28, дадох мача за О’Мали.“ каза Стърлинг в YouTube канала си.“ Това е мнението ми. Не бягам от Пьотр Ян. Ще се бия и с двамата, знам че ще е трудно. Ако си мислите, че ще ми е лесно да се бия с О’Мали, се лъжете. Няма да мога просто да го прегазя. Бих могъл, но не мисля, че е сигурно.“

Според Стърлинг Ян прекалено често оставя битките му да се решават от съдиите, а изчаквайки за големия си удар, дава възможност на противниците си да го атакуват прекалено често.

„Знам, че Ян беше бесен, но той оставя битките си наистина близки прекалено често. Стилът му е такъв. Понякога просто трябва да си по-категоричен. Когато атакува, той е отговорен в защитата си и се покрива преди да атакува, но в същото време тази неактивност, както видяхме с О’Мали, както и в мача си с мен, това му пречи. Понякога изчаква прекалено дълго, за да пласира перфектния си удар и това му вреди.“