Начало ММА Стърлинг отказва да защитава пояса срещу Ти Джей Дилашоу заради пари

Стърлинг отказва да защитава пояса срещу Ти Джей Дилашоу заради пари

Стърлинг отказва да защитава пояса срещу Ти Джей Дилашоу заради пари
0

Алджамейн Стърлинг отказва да подпише договора с UFC за битка срещу Ти Джей Дилашоу. Шампионът в категория „петел“ трябва да защитава пояса си срещу бившия номер 1, като преди няколко дни се появи дата за събитието – 10-ти септември по време на UFC 279.

Стърлинг обаче не иска да излезе срещу Ти Джей, а причината е пари. 32-годишният боец иска увеличение на заплащането си.

„Няма битка, докато няма подпис на хартия, а в момента договорът ми е абсолютно същият“, каза Стърлинг в своя канал в YouTube.

„По принцип, когато не е битка за титла и спечелиш боя, следва увеличение. В тази битка нямаше такова. Бих искал да мисля, че изиграх своята роля, направих правилните неща и дори си позволих да бъда лошият човек в последната среща с Пьотр Ян и да помогна за разиграването на сюжета. Така че си свърших работата. В момента тренирам, надявам се, че ще постигнем някакъв вид споразумение, за да дадем някакъв вид увеличение на заплащането, което естествено се случва във всички договори.”

Стърлинг (21-3) е част от UFC от 2014-та, когато направи своя дебют на UFC 170. Оттогава записа 13 победи и 3 загуби. Към момента е в серия от 7 поредни победи.

„За себе си искам да се уверя, че ще постигнем сделката коректно, преди просто да скочим в друга битка“, продължи Стърлинг.

„Изкачих се в дивизията, скъсах си задника от работа и изиграх позицията си по отношение на подпомагането на битките, което много от тези момчета дори не правят. Тук съм, за да бъда човек от компанията и в същото време искам да се грижа най-добре за интересите си. Има тънка линия, където има баланс, където може да се случи и двете неща.“