Начало Бокс Луис Ортис готов да разбие главата на Анди Руис

Луис Ортис готов да разбие главата на Анди Руис

Луис Ортис готов да разбие главата на Анди Руис
0

Луис Ортис, известен още като „Кинг Конг“ продължава подготовката за сблъсъка с бившия световен шампион – Анди Руис-младши.

43-годишния кубинец ще се изправи на ринга срещу 32-годишния мексиканец на 13-ти август, а срещата ще се проведе в Лос Анджелис. Информацията беше потвърдена лично от бащата на Руис, а новината разпространиха редица американски медии.

„Тренирам, това е, което ме мотивира. Чакам обаждане от моя мениджър Джей Хименес и чувам само коментари от бащата на Анди. Казват, че битката ще се проведе на 13 август. Готов съм, сякаш срещата ще се проведе утре. Казаха ми да тренирам, да се приготвя, ако има бой с Анди, за да му затворя устата и тази на баща му“, каза Ортис пред журналиста Джордж Ебро след една от тренировките в „Tropical Park“.

Луис Ортис има баланс от 33 победи (28 с нокаут) и 2 поражения (от Дионтей Уайлдър и двете) на професионалния боксов ринг. За последно „Кинг Конг“ се качи на ринга в началото на тази година, нокаутирайки Чарлз Мартин на боксова гала, състояла се в Холивуд.

„Вярвам в себе си. Не излизам на ринга да търся пари. Търся мечтата си, която е да бъда световен шампион. Анди има много его. В този бокс, егото не работи. Тук трябва да пласираш удари, да тренираш здраво и да имаш добра дисциплина. Това е от съществено значение. Готов съм да му разбия главата. Той трябва да ме свали и да ме нокаутира. Здрав съм и умът ми е пълен с енергия. Имам повече страст от Руис. Обичам бокса“, завърши „Кинг Конг“.

Анди Руис-младши е с баланс от от 34 победи, 22 от които с нокаут, и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър) в своята професионална боксова кариера.

Той се завърна на ринга след около година и половина отсъствие, побеждавайки Крис Ареола с решение в сблъсък, провел се на 1 май 2021 година в Карсън, Калифорния.